Rudar iz Prijedora u prvom kolu novog šampionata Republike Srpske gostuje kod Laktaša.

Trener Prijedorčana Vule Trivunović i kapiten Nemanja Pekija najavili su danas ovu utakmicu.

Ono što ne ide na ruku Rudara je činjenica da prve dvije utakmice kreću sa gostovanja, a onda je vrlo moguće da ni utakmicu trećeg kola protiv Slobode iz Mrkonjić Grada neće igrati na svom terenu zbog koncerta Ace Pejovića na Gradskom stadionu, pa četvrto kolo ponovo gostuju u Prnjavoru. O tome je govorio i trener Vule Trivunović na konferenciji za  novinare.

Kako Trivunović kaže ove sezone nema pritiska, jedina obaveza je da se klub i grad dostojno prezentuju, a ruduje ga odlična atmosfera u svlačionici.

– Možda ćemo i četiri igrati, najvjerovatnije. Da li ćemo imati zamjensko domaćinstvo u Novom Gradu ili ćemo mijenjati kompletno domaćinstvo sa Slobodom iz Mrkonjić Grada, to ćemo vidjeti poslije koncerta i stanja terena. Tri utakmice svakako igramo vani, prve dvije pogotovo, jako teške, jako ozbiljne. Nema nikakvog straha, nemamo pritiska ove sezone. Jedina naša obaveza je da dostojno prezentrujemo klub i grad. Imamo kvalitetnu ekipu, neki momci koji su tu sa nama od prošle sezone su već uhvatili ritam rada, znaju ako radimo, ovi momci koje smo doveli potrebno im je vrijeme, što je normalna stvar. Posebno me raduje da imamo jako mirnu i kvalitetnu svlačionicu. Imamo ljude koji su spremni dati sebe za uspjeh kluba, što me posebno raduje. Pobjede i porazi su sastavni dijelovi sporta, a mi sve i jednu utakmicu igramo samo s jednim ciljem, da pobijedimo, rekao je Vule Trivunović, pa stavio:

– Tako će biti i i u subotu, derbi u početku. Jako kvalitetna ekipa i klub koji je slobodno mogu reći bio najhrabriji i više puta isticao koji su njihovi ciljevi, a to su da igraju Premijer ligu. Ne biramo protivnike, ne biramo gdje ćemo igrati, verujem u kvalitet i karakter koji ima ova svlačionica. Vidjećemo u subotu za šta je ovo što smo do sada radili dovoljno, a ja opet ponavljam vjerujem u momke, vjerujem da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu i doći do pozitivnog rezultata.

Kapiten Nemanja Pekija jedva čeka utakmicu.

– Svi se radujemo početku prvenstva. Imali smo odlične uslove tokom priprema, pogotovo na Zlatiboru. Momci su davali sve od sebe da se što bolje spreme i spremni dočekujemo prvo kolo protiv Laktaša, koji su stavili doznanja da je njihov cilj Premijer liga, a mi idemo u Laktaše da se nadigravamo, pokažemo dobru igru i ostvarimo pozitivan rezultat.

Duel Laktaša i Rudara igra se u subotu od 17.30. Meč sudi Stefan Maletić iz Bijeljine.

Izvor: SportDC