Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor organizovalo je večeras u LJetnoj bašti tradicionalni koncert izabranih pjesama svih žanrova pod nazivom ” Dobra vam noć …”.

Direktor Udruženja za očuvanje tradicije Željko Šormaz istakao je da ovo udruženje redovno daje svoj doprinos ” Prijedorskom ljetu” kao i svim ostalim manifestacijama koje organizuje grad Prijedor.
” Ovo je večeras jedan zajednički koncert sa prijateljima , zamišljen kao kolaž program narodne , zabavne i starogradske muzike, šlager numera i romansi koje su manje ili više poznate našoj publici”, rekao je Šormaz.

Učesnici programa bili su ženska i muška pjevačka grupa Udruženja za očuvanje tradicije, Tamburaški orkestar Kulturno-umjetničkog društva ” Milan Egić” iz Brezičana , ženski kamerni hor A Vista, muška i ženska pjevačka grupa iz Knežice .
Načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodni saradnju , sport i NVO Aleksandar Milješić je novinarima izjavio da je ovo ujedno i jedna od završnih manifestacija ovogodišnjeg ” Prijedorskog ljeta”.
” U 60 dana održano je 58 manifestacija i na to smo veoma ponosni, a večerašnjem organizatoru čestitamo na sjajnoj večeri prijatelja i dobre muzike”, rekao je Milješić.
Koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, a svi zajedno imali su prilike da se u ovoj vreloj ljetnoj večeri osvježe sa Leinom limunadom, koja je umjesto na trgu svoju ” praksu budućeg trgovca” obavila u LJetnoj bašti i tako sa svojim drugarima bila dio ovog kulturnog događaja u gradu.

Izvor: prijedorgrad.org