Policijska uprava Prijedor podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv dva radnika Gradske uprave osumnjičena za krivično djelo nesavjestan rad u službi koje su počinila u postupku javne nabavke tehničke opreme.

Načelnik sektora kriminalističke policije u ovoj upravi Goran Karan je naveo da je izvještaj tužilaštvu dostavljen i protiv jednog samostalnog preduzetnika koji je u ovom predmetu imao ulogu dobavljača u tenderskom postupku, a koji se tereti za krivična djela prevara i povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

“Gradska uprava Prijedor ovim je oštećena za 15.000 KM”, rekao je Karan na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Osumnjičeni su radnici Gradske uprave R.M. i A.K. iz Prijedora i preduzetnik S.S. iz Oštre Luke.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica rekao je da je u julu evidentirano 65 krivičnih djela, što je za devet manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

“Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 25 krivičnih djela ili 38,5 odsto. Ukupna rasvijetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 93,8 odsto, a po nepoznatom počiniocu 84 odsto”, naveo je Milojica.

Načelnik sektora policije Zoran Jež rekao je da je evidentiran 61 prekršaj javnog reda i mira, od kojih 20 prosjačenja ili za 14 više nego u julu prošle godine, te 98 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo smrtnih posljedica po lica.

Iz saobraćaja je isključeno 257 vozača, od kojih 220 pijanih.

“Iz saobraćaja je isključeno 67 vozila, od kojih najviše je zbog nepravilno natovarenog tereta – 38”, naveo je Jež.

On je pojasnio da su u pitanju teretna vozila koja uglavnom vrše prevoz kamenih agregata iz rude na putnim pravicima Prijedor – Kozarska Dubica i Oštra Luka – Prijedor.

“U slučaju pretovara mi kažnjavamo vozače, a pravna lica kažnjava republička ili opštinska inspekcija za saobraćaj koje mi informišemo o tome u zavisnosti od toga koja je kategorija puta”, dodao je Jež.

Izvor: SRNA/mondo.ba