Preko šet stotina penzionera na trećem druženju koje je u Dragotinji organizovalo mjesno udruženje penzionera Dragotinje i Brezičana pozdravio je večeras gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je istakao da je ponosan što ima priliku da se ponovo druži sa penzionerima.

” Imamo saradnju na najvišem nivou i iz te naše dobre komunikacije izrodilo se to da je grad Prijedor lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja izdvaja najviše finansijskih sredstava od svih lokalnih zajednica i to je dokaz da je grad Prijedor prepoznao ulogu i značaj naših penzionera”, rekao je Javor.
On je dodao da je grad stavio fokus na omladinu, obrazovanje, sport , kulturu i da su sve to stavke koje su dobile povećanje u budžetu, ali da nisu zanemareni ni penzioneri.
” Nismo htjeli da zanemarimo ni naše penzionere i njima smo povećali sredstva i mogu zvanično da najavim da ćemo u narednom periodu još dodatno značajno povećati budžet kada govorimo o Udruženju penzionera za sve njihove potrebe za jednokratne pomoći , za banjsko-klimatsku rehabilitaciju i sve ono što oni smatraju da je njima prioritet” , rekao je Javor.
On je naglasio da je ovo velika lokalna zajednica koja mora da brine o svojim penzionerima te nakon oficijelnog dijela druženja za okupljenim penzionerima zaigrao kozaračko kolo.

Izvor: prijedorgrad.org