Uz blagoslov njegovog visokopreosveštenstva mitropolita banjalučkog gospodina Jefrema, Crkvena opština Prijedor i Omladinska organizacija Mladi za mlade Prijedor u Hramu Svete Trojice u Prijedoru organizovali su duhovno veče sa ocem Rafailom Boljevićem.

Među mnogobrojnim Prijedorčanima koji se prisustvovali ovoj duhovnoj večeri bio je i gradonačellnik Prijedora Slobodan Javor.

„Svako vrijeme nosi svoje breme, ali uvijek iznjedri velike ličnosti koje kao svetionik služe svom narodu. Otac Rafailo Boljević je jedan od najvećih duhovnika Srpske pravoslavne crkve. Svojim životom svjedoči živu vjeru u živoga Boga. Duboko molitveno iskustvo liturgijskog života izobražava se u njegovom vedrom liku koji podsjeća na velike podvižnike Crkve. Bilo mi je zadovoljstvo prisustvovati predavanju oca Rafaila i Grad Prijedor će uvijek podržati ovakva dešavanja“, objavio je gradonačelnik na društvenim mrežama.

Inače, kao nastojatelj  manastira Podmaine, jeromonah Rafailo je zapažen po svojim besjedama. Svake nedjelje u večernjim satima u manastiru Podmaine, otac Rafailo održava duhovne večeri i predavanja koja putem interneta prate na stotine hiljada vjernika.

Izvor: kozarski.com