U Srpskoj će danas biti toplo i promenljivo oblačno vrijeme, uz dosta sunčanih intervala u prvom dijelu dana.

Ujutru je uz rijeke i po kotlinama moguća prolazna magla. Nebo će ponegdje biti zamućeno usljed prisustva saharskog pijeska.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srpske, od sredine dana i tokom popodneva nestabilno uz razvoj oblaka prvo na jugozapadu i istoku, a zatim i na sjeveru i jugu, koji donose povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Ponegdje su moguće i lokalne nepogode uz obilnije padavine, jake i olujne udare vjetra i pojavu grada.

Vjetar slab do umjeren promjenljiv ili južnih smjerova, u zoni padavina jak.

Maksimalna temperatura vazduha od 32 do 37, u višim predjelima od 27 stepeni,

U ponedjeljak nestabilno uz pad temperature. Već u noći oblačnosti sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom zahvatiće sjeverozapad, a zatim i istočne i južne predjele. Od jutra nova izraženija padavinska zona kretaće se od juga ka sjeveru obuhvatajući sve predjele. Očekuju se i jače nepogode uz obilnije padavine u kratkom periodu, jak i olujni vjetar kao i pojava grada. Na zapadu će biti obilnijih padavina.

Minimalna temperatura od 14 do 22, u višim predjelima od 11 stepeni, maksimalna od od 24 na zapadu do 33 na sjeveroistoku, u višim predjelima na zapadu od 20 stepeni.

U utorak se nastavlja nestabilno i svježije vrijeme. Tokom noći i jutra kiša i pljuskovi s grmljavinom očekuju se na sjeveru. Od podneva padavinska zona kretaće se od juga i istoka ka sjeverozapadu. Očekuju se i nepogode u vidu obilnijih padavina, pojačanog vjetra i pojave grada ponegdje, pretežno na jugu i istoku.

Minimalna temperatura od 14 do 21, u višim predjelima od 11 stepeni, maksimalna od 24 na zapadu do 30 na sjeveroistoku, u višim predjelima od 20 stepeni.

U srijedu u noći naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom na sjeverozapadu. Jutro promjenjivo oblačno uz sunčane intervale. Tokom dana postepeni porast temperature uz razvoj oblaka, prvo u brdsko-planinskim predjelima od jugozapada ka istoku, a zatim i na sjeveru, koji će usloviti povremenu kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Na jugu tokom čitavog dana pretežno sunčano i suvo.

Minimalna temperatura od 14 do 20, u višim predjelima od 11 stepeni, maksimalna od 27 do 33, u višim predjelima od 22 stepena.

Autor: Maja Radoja/Srpskainfo

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER