Fudbalski klub ” Kozara ” iz Donjih Orlovaca organizovao je 26. Memorijalni turnir kojim klub tradicionalno odaje počast jedanaestorici fudbalera, poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Fudbalski klub ” Kozara ” iz Donjih Orlovaca organizovao je 26. Memorijalni turnir kojim klub tradicionalno odaje počast jedanaestorici fudbalera, poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Predsjednik Kluba Mladen Radić izjavio je novinarima da je za njih ovo najvažniji dan u godini.

“Ovo je najmanje što možemo da uradimo , da se sjetimo naših poginulih fudbalera i da im na ovaj način odamo počast”,rekao je Radić.
Sjećanju na hrabre sportiste prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je se pridružio članovima ovog kluba i njihovim gostima, učesnicima turnira kako bi zajedno odali počast ljudima, sportistima, koji su život dali za Republiku Srpsku.
“Kada iz jedne male mjesne zajednice, iz malog kluba strada jedanaest igrača to zasigurno nosi rane koje nikada neće da zacijele”, rekao je Javor na tovaranju ovog memorijalnog turnira.
On je dodao da će grad i dalje pomagati sport i ovakve manifestacije, naglašavajući da gode bude postojao ovaj klub čuvaće se i sjećanje na hrabre igrače koji su životima platili slobodu.
Zadovoljstvo što se tradicionalnim organizovanjem memorijalnog turnira nastavlja kultura sjećanja izrazio je ministar rada i boračko invalidske zaštite Danijel Egić. “Drago mi je da je klub živ, da se tako izrazim, da ima mnogo podmlatka i uzrasnih kategorija, koje će na ovaj način da razumiju našu borbu i da razumiju zašta smo se mi borili”, rekao je Egić.
Predsjednik prijedorske Boračke organizacije Vojislav Kondić pohvalio je Fudbalski klub “Kozaru” što već dvije i po decenije baštini sjećanje na poginule igrače i dodao da nema mnogo takvih primjera da se u okviru stadiona nalazi i spomen obilježje palim borcima.
Prije poečtka turnira, služen je parastos, a kod spomen-obilježja poginulim članovima kluba položeni su vijenci i prislužene svijeće. Pored domaćina “Kozare”, na turniru su učestvovale ekipe iz Vodičeva, Svodne i Gomjenice.

Izvor: prijedorgrad.org