U prijedorskoj Službi Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske krv su darovali članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Kompanije “Arcelor Mittal”, te su na taj način pokazali spremnost u pružanju pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Kako ističu iz ovog Aktiva osjećaj humanosti i želja de se pomogne ljudima u nevolji su najvažniji razlozi zbog kojih su odlučili da budu dobrovoljni davaoci krvi. Milošu Aleksiću ovo je petnaesto darivanje krvi.
“Krv dajem jer na taj način pomažem ljudima kojima je ona neophodna, dok u isto vrijeme obnavljam i sopstvenu krv, tako da činim dobro djelo i za sebe i za druge”, ističe Aleksić.
Kako je rečeno iz Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Kompanije “Arcelor Mittal”, krv je darovalo oko trideset aktivista.
“Ova akcija je rezultat potrebe Zavoda za transfuziju sa kojim smo iskomunicirali da uradimo neku akciju mimo naše standardne, redovne akcije povodom Dana rudara koju obavljamo u decembru. Zbog njihovih potreba mi smo se organizovali i animirali smo naše dobrovoljne davaoce krvi da i u avgustu mjesecu, kada je veća potreba, damo krv”, rekao je član Aktiva Davorin Šikman.

U prijedorskom Crvenom krstu podsjećaju da su i ovaj put, kao i mnogo puta do sada, podržali akciju u organizaciji  Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi ove kompanije.
“Ovo je jedna akcije u vrijeme kada su potrebe za krvnim rezervama neophodne. Vrijeme je godišnjih odmora, kada se u toku odlazaka i dolazaka sa mora dešavaju nesreće i potreba za krvlju je velika. Jedan od velikih prijedorskih aktiva dobrovoljnih davalaca krvi je svakako i Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Kompanije “Arcelor Mittal”. Organizacija Crvenog krsta cijeni svaku organizovanu akciju, a posebno u ovom vremenu jer mi pored ove akcije pripremamo i još jednu u koju uključujemo sve prijedorske aktive. Do sada smo tu akciju organizovali u oktobru, a upravo radi iskazanih potreba sada ćemo je pomjeriti za septembar mjesec”, naglasio je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor Zoran Veselinović.
Ovim povodom uručena je i zahvalnica prijedorskog Crvenog krsta Aktivu dobrovoljnih davalaca krvi Kompanije “Arcelor Mittal” iz Prijedora.

Izvor: kozarski.com