Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Lokalni pljuskovi su registrovani u centralnim, zapadnim i sjevernim područjima Bosne, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje povremeno će padati kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni su lokalno mogući obilniji pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 24 i 28 stepeni, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U srijedu će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini će preovladavati sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Povremeno lokalnih pljuskova može biti širom Bosne, jačih na sjeveru i sjeveroistoku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 25 i 30 stepeni, na jugu zemlje do 32 stepena.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje stabilizacija vremena. U jutarnjim časovima po kotlinama će biti niske naoblake ili magle. Tokom dana će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 12 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 27 i 32 stepena, na jugu zemlje do 36 stepeni, piše Anadolija.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenlivog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 13 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 28 i 34 stepena, na jugu zemlje do 36 stepeni.

Autor: Srpskainfo

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER