U derbiju 3. kola m:tel Prve lige Republike Srpske fudbaleri “Rudar-Prijedora” će biti gosti Fudbalskom klubu “Sloboda Nova banka” iz Mrkonjić Grada. Nakon jedne pobjede i jednog poraza u protekla dva kola, iz prijedorskog kluba poručuju da im je cilj da odigraju kvalitetnu utakmicu kako bi došli do nova tri boda.
“Splet okolnosti je takav da pet utakmica igramo kao gosti. Mi treba da uđemo u utakmicu kao što smo ušli protiv ekipe ‘Famosa’ jer smo na terenu izgledali sasvim dobro. Rezultat nije bio na našoj strani, ali smatram da ako ponovimo tu igru u Mrkonjić Gradu da ćemo doći do pozitivnog rezultata i vratiti se kući sa tri boda”, rekao je Lazar Jovanović, igrač FK “Rudar-Prijedor”

Šef Stručnog štaba “Rudar-Prijedora” Vule Trivunović izjavio je da u ovom klubu nemaju kadrovskih problema, da su igrači zdravi i bez kartona.
“Idemo na gostovanje nezgodnoj ekipi čiji je šef Stručnog štaba čovjek koji je do juče radio sa nama i koji nas odlično poznaje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim predsjedniku Fudbalskog kluba ‘Sloboda Nova banka’ iz Mrkonjić Grada koji je razumio situaciju u kojoj se trenutno nalazi naš klub i izašao nam u susret, da zamijenimo domaćinstvo. Ići ćemo gore da se nadigravamo, bez obzira na kvalitet protivnika, sa ciljem da pokušamo doći do nove pobjede, do nova tri boda. Imamo kvalitet i već se polako naziru neke konture ekipe. Imamo i neke nedoumice oko dvije varijante samog ulaska u utakmicu koje  ćemo u ova dva dana, koliko je ostalo do utakmice, da riješimo”, rekao je Trivunović.
Utakmica se igra u subotu, 24. avgusta sa početkom u 17 časova na terenu “Luke” u Mrkonjić Gradu.

Izvor: kozarski.com