U Srpskoj će i narednih dana biti vrlo toplo, sa maksimalnom temperaturom do 37 stepeni Celzijusa.

Kako pokazuje prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra će biti toplo i nestabilno vrijeme.

U prvom dijelu dana sunčanije, a zatim razvoj oblaka koji od jugozapada ka istoku donose povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Kasnije popodne i uveče pljuskovi će se proširiti ka sjeveru. Ponegdje su moguće i lokalne nepogode uz jače pljuskove sa grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha od 13 do 20, na jugu do 25 stepeni, maksimalna od 30 do 36, u višim predjelima od 25 stepeni.

U srijedu se nastavlja toplo i nestabilno vrijeme. U prvom dijelu dana sunčanije, zatim razvoj oblaka koji donose povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom od zapada, ka jugu i istoku, a na sjeveru ostaje uglavnom suvo. Ponegdje su moguće i lokalne nepogode, uz jače pljuskove sa grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha od 13 do 19, na jugu do 24 stepena.  Maksimalna temperatura od 31 do 36, u višim predjelima od 26 stepeni.

U četvrtak pretežno sunčano i vrlo toplo, uz dnevni razvoj oblaka. Kratkotrajni pljuskovi su mogući samo ponegdje u brdskoplaninskim predjelima tokom popodneva.

Minimalna temperatura od 16 do 23, u višim predjelima od 13 stepeni, maksimalna od 32 do 37, u višim predjelima od 28 stepeni.

Autor: Maja Radoja/Srpskainfo

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER