Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor upriličio je danas prijem za mladog košarkaša Vukašina Gavranovića iz Prijedora koji je bio član prve petorke Košarkaške reprezentacije Srbije koja je na Evropskom prvenstvu u košarci selekcija do 16 godina u Grčkoj osvojila bronzanu medalju.

Gradonačelnik je, pored prigodnih poklona i čestitki koje je uputio mladom sugrađaninu za izvanredan sportski rezultat , istakao da je riječ o vrsnom mladom košarkaškom talentu koji je svojim igrama i postignutim sportskim rezultatima na najbolji način prezentovao svoj rodni grad.

Javor je ovu priliku iskoritio da istakne podršku koju ovaj mladi sportista ima u svom gradu i da naglasi da Grad Prijedor stoji iza talentovane mladosti kao i da će Gavranović kao jedan od njih i dalje imati podršku i vjetar u leđa od strane Grada Prijedora.
Naime, Vukašin Gavranović korisnik je sportske stipendije koju je Grad dodijelio perspektivnim mladim sportistima za 2024. godinu.
Gavranović je ponikao u Košarkaškom klubu ” Hanters” iz Prijedora , a trenutno je igrač Košarkaškog kluba ” Igokea” iz Aleksandrovca, člana ABA lige . Ovo mu je bio drugi poziv za Košarkašku reperezentaciju Srbije U16 koja je od 9 – 17. avgusta 2024. godine nastupila na Evropskom prvenstvu u Grčkoj i osvojila bronzanu medalju.
Na prijemu kod gradonačelnika Slobodana Javora bili su prisutni i predsjednik Skupštine grada Igor Kneginjić i načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO Aleksandar Milješić te Vukašinov brat Vladimir Gavranović.