Dani sporta u Prijedoru biće održani od 3. do 5. septembra, a svakog dana manifestacije promovisaće se nekoliko različitih sportova. Član Organizacionog odbora Rajko Vučićević iz Karate kluba “Šodan”, pozvao je sve sportske klubove da masovno uzmu učešće na ovoj manifestaciji. On se zahvalio Gradskoj upravi koja im daje mogućnost da na ovakav način promovišu sport i građanima pokažu šta rade, čime se bave i koliko imaju članova.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić, izjavio je novinarima da je cilj manifestacije, koja se po treći put održava u našem gradu, promocija svih sportova koji su zastupljeni u Prijedoru, kroz razne sportske discipline, odnosno upoznavanje mladih sa svim prednostima koje danas donosi bavljenje sportom .

Manifestacija će biti održavana na Trgu majora Zorana Karlice svakog dana od 18.00 do 21.00 čas. Centralni dio je u četvrtak, 5. septembra, kada će nakon okupljanja sportista i sportskih radnika u Ljetnoj bašti od 17.00 časova, biti organizovan defile svih učesnika kroz glavnu ulicu. Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor.

Izvor: kozarski.com