Mehemed Vukalić (61), domar Gimnazije Sanski Most, koji je, pucajući iz automatske puške, ubio školskog direktora Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog Gordanu Midžan i sekretaricu Nisvetu Kljunić, a potom pokušao da presudi i sebi, otpušten je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, gdje je bio hospitalizovan.

Završeno je bolničko liječenje pacijenta i on je otpušten iz naše ustanove, rečeno je za Nezavisne novine iz UKC RS.

Vukalić je, prema dostupnim informacijama, iz automatske puške ispalio više od deset metaka, te je samo u kancelariji direktora škole pronađeno najmanje šest čahura.

Profesoricu engleskog jezika i sekretaricu ubio je, navodno, na drugoj strani škole. Još uvijek se utvrđuje šta je tačan motiv ovog ubistva, koje je šokiralo BiH i region.

Kako je rekao Muhamed Beganović, portparol MUP USK, po otpuštanju iz UKC RS Vukalić će biti uhapšen i priveden na ispitivanje od strane kantonalnog istražioca.

Ukoliko se procjeni da je za njega potrebna dalja hospitalizacija, biće smješten na Odjel neuropsihijatrije Kantonalne bolnice u Bihaću i stavljen pod policijski nadzor. Ukoliko se drugačije procjeni, njemu će biti određena mjera pritvora, rekao je Beganović.

Autor: Srpskainfo

FOTO: DRUŠTVENE MREŽE