Legendarni rok pjevač Bora Đorđević (71), koji je preminuo 4. septembra u bolnici u Ljubljani, biće danas sahranjen u svom rodnom Čačku.

U ovom gradu je zbog smrti frontmena čuvene grupe “Riblja čorba” juče bio proglašen dan žalosti, a i danas na dan njegove sahrane u Čačku vlada muk.

FOTO: STEFAN MIRKOVIĆ/RINGIER
FOTO: STEFAN MIRKOVIĆ/RINGIER

U kafićima ne puštaju muziku, a na gradskim bilbordima idu Borine slike. Kako je danas tužan dan za sve one koji su voljeli i poštovali lik i djelo Bore Čorbe, u ovom gradu cijelo jutro pada kiša, a prolaznici komentarišu da i nebo plače za njim.

Na pločniku u centru stoji i poruka posvećena rokeru.

FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

– Čačani uvijek sa tobom, tu si uvijek tu. Volimo te legendo. S poštovanjem Bori, od generacije Bora imenjaka, mog sina Ognjena i njegovih drugova Ivana, Luke i Nikole. Budi sa njima, volim vas – stoji u poruci.

Podsjetimo Bora Đorđević preminuo je nakon teške bolesti, a posljednje dane života proveo je u Kliničko-bolničkom centru u Ljubljani, gde je hospitalizovan nakon teške upale pluća. Iza sebe je ostavio vanvremenske hitove kroz koje će živjeti još dugo, dugo godina, piše Blic.

Autor: Srpskainfo

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER