U organizaciji Planinarskog društva ” Mrakovica ” Kozarac danas je održana manifestacija Kozaračka transverzala, koja je po 14.put okupila planinare iz desetak gradova.

Ovaj izlet u prirodi obuhvatio je planinarsku šetnju planinara iz pravca Kozarac-Kozarački kamen – stara pilana -planinarski dom ” Debeli brijeg”.

Na cilju kod planinarskog doma učesnike manifestacije je u ime gradonačelnika Prijedora pozdravio Aleksandar Milješić, načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije. On se ovom prilikom upoznao sa najznačajnijim aktivnostima u radu ovog društva koje je osnovano daleke 1979. godine , koje se finansira od članarine članova , ali i da su neke od aktivnosti, kao što je asfaltiranje puta do doma uradili iz pomoć Grada Prijedora.
Kao i većina planinarskih društava , članstvo čine uglavnom zaljubljenici u prirodu i planinarenje, a pored ranijih uspona na neke od planinskih vrhova u Evropi , istakli su osvajanje vrha Musala u Bugarskoj , koji je najviši vrh Balkana u junu ove godine, kao i da će njih petnaestak biti dio reprezentacije BiH koja učestvuje na Svjetskom prvenstvu planinara u Austriji 19-21.septembra ove godine.

Izvor: prijedorgrad.org