U Srpskoj će sutra ujutru biti hladno i pretežno vedro, na istoku umjereno do pretežno oblačno.

Oko rijeka i po kotlinama prolazna magla.

Prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda pokazuje da će tokom dana biti pretežno sunčano i prijatno toplo, uz malu do umjerenu oblačnost. Na istoku oblačnije i samo ponegdje uz slabu kišu.

Vjetar slab sjeverni, na jugu ujutru umjeren, a tokom dana vjetar slabi.

Minimalna temperatura vazduha od 10 do do 17, u višim predjelima od 6 stepeni. Maksimalna temperatura od 22 do 27, u u višim predjelima od 17 stepeni.

U četvrtak još toplije, u prvom dijelu dana sunčani periodi uz postepeno naoblačenje i jačanje južnog vjetra. Od sredine dana i tokom popodneva vjetrovito uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom.  Uveče i u noći na jugu i zapadu jača kiša koja će se do narednog jutra širiti ka istoku. U noći će doći i do naglog zahlađenja na zapadu.

Minimalna temperatura od 11 do 18, u višim predjelima 7 stepeni, maksimalna od 26 do 32, u višim predjelima od 22 stepena.

U petak naglo zahlađenje uz jače padavine i jak do olujni vjetar. Jaka kiša će zahvatiti većinu predjela, a na jugu i zapadu se očekuju obilne padavine. U Hercegovni će duvati jak do olujni jugo, a u ostalim predjelima umjeren do jak sjeverni vjetar. Maksimalna temperatura vazduha od 12 stepeni na zapadu do 22  na jugu i istoku, u višim predjelima od 10 stepeni. Tokom dana dalje zahlađenje i minimalna temperatura će biti uveče od 8 do 16, u višim predjelima oko 4 stepena.

U subotu oblačno i hladno sa kišom. Na jugu ujutru jače padavine, tokom dana suvo uz postepeno razvedravnje. Minimalna temperatura od 7 do 10 stepeni, na jugu do 14, u višim predjelima 3 stepena. Maksimalna temperatura vazduha od samo 10 do 15 stepeni, na jugu do 20, u višim predjelima od 6 stepeni.

Autor: Maja Radoja/Srpskainfo

FOTO: MARINA ĐUKIĆ/RINGIER