Gužve koje su bile primjetne tokom ljeta na šalterima za izdavanje dokumenata u PU Prijedoru dosta su manjene. Građani su zadovoljni uslugama i brzinom kojom obave sve neophodno kada je u pitanju izdavanje ličnih dokumenata.

Bibo Ramić kaže da je zadovoljan uslugama i da nema primjedbi na rad šalterskih radnika. Njegovo mišljenje dijeli i Rade Mudrinić.

„Danas vadim svoj pasoš i ja sam zadovoljan s uslugom, a oni rade normalno i brzo  i nema puno čekanja“, kaže Mudrinić.

U toku turističke sezone bio je povećan broj zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata, a tokom jula i avgusta ove godine zaprimljeno je 6. 585 zahtijeva, što je za 1. 400 zahtijeva više, u odnosu na isti period prošle godine.Gužve su sad uveliko smanjene, a najviše je zahtijeva za izdavanjem lične karte.

„U poslednje vrijeme na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata gužve su evidentno manje, mada je još uvijek u toku zamjena ličnih karata zbog roka važnosti od 10 godina, jer smo imali prethodnu zamjenu ličnih karata 2014. godine, pa prije toga 2004. godine kad je i krenuo CIPS projekat“, navodi za „Kozarski vjesnik“ Ljiljana Rajlić, načelnik Odjeljenja za pravne i kadrovske poslove u Policijskoj upravi Prijedor.

Uz pomoć Gradske uprave Prijedor nabavljen je i novi aparat, odnosno  “Red sistem” za upravljanje redovima građana, što je takođe doprinijelo smanjenju gužvi. Zahtjev za dobijanje uvjerenja o prebivalištu građani mogu predati u bilo kojem mjestu u Republici Srpskoj.

„Našim građanima je data mogućnost koji imaju prebivalište na području Republike Srpske da mogu u bilo kojoj opštini ili gradu u RS podnijeti zahtjev i dobiti uvjerenje o prebivalištu , ili obavještenje o prebivalištu“, kaže Rajlić.

Do sada je 19 uvjerenja o prebivalištu izdato građanima Prijedora u drugim opštinama RS-e, a prijedorski službenici su izdali jedno uvjerenje i jedno obavještenje za građane koji su došli iz drugih opština.

Izvor: kozarski.com