Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv M.B iz ovog grada zbog napada na policajce.

Kako se navodi u optužnici, policajci su prilikom obilaska terena primjetili osumnjičenog kako sjedi na klupi u vrijeme zabrane kretanja ispred tržnog centra.

-Policijski službenici PS Prijedor 2,  M.S., V.M. i K.I, prišli su osumnjičenom u cilju utvrđivanja njegova identiteta, te kada je M. S. od osumnjičenog zatražio dokumenta na uvid i saopštio da je na snazi mjera zabrane kretanja, osumnjičeni je izjavio da nema kod sebe dokumenta, te se policijskim službenicima obratio riječima ‘J… vas policija, je li vas poslao D., j… vam majku, lopovi’, pa nakon što se oglušio naređenje policajca M.S. da prestane sa vrijeđanjem i da stavi ruke na leđa u položaj za vezivanje isti je od strane policajaca,a uz upotrebu sredstava sile i to fizičke snage i sredstava za vezivanje uhapšen. Dok se osumnjičeni nalazio prislonjen na službeno vozilo i dalje je pružao otpor i svojom glavom je nekoliko puta udario u krov službenog vozila – stoji u optužnici.

-Nakon dolaska službenog vozila pred policijsku stanicu Prijedor 2 nastavio da pruža otpor na način da kada je policijski službenik V. M. otvorio zadnja desna vrata službenog vozila u namjeri da ga izvede iz službenog vozila, osumnjičeni legao na zadnje sjedište i svojim nogama je nekoliko puta udario policijskog službenika V.M., da bi nakon što je policajac M.S. prišao službenom vozilu istoga udario nogom, pri čemu je policijski službenik M. S. zadobio povredu, a zatim je i policijski službenik V.M. zadobio povredu, a koje povrede pojedinačno i skupno predstavljaju laku tjelesnu povredu, nakon čega je osumnjičeni stavljen pod kontrolu i uveden u policijsku stanicu Prijedor 2 – stoji u optužnici.

Autor: Sanja Dragić/Srpskainfo