U Srpskoj se i sutra nastavlja tmurno i kišovito vrijeme, uz pojačane udare vjetra u zoni padavina tokom prvog dijela dana.

U Hercegovini će biti suvo uz smjenu sunca i oblaka, ponegdje uz prolaznu kišu. Padavine će biti češće na istoku i sjeveroistoku, dok se na zapadu i sjeverozapadu očekuje samo povremena kiša.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, naveče i u noći na utorak očekuje se prestanak padavina u većini krajeva, a slabe kiše će biti samo ponegdje na krajnjem zapadu.

Vjetar  tokom prvog dijela dana slab do umjeren, na udare pojačan sjeverozapadni i zapadni, u nastavku dana vjetar će biti slab do umjeren i promjenljiv.

Minimalna temperatura vazduha od  6 do 10, u višim predjelima od 3 stepena, maksimalna od 11 na jugozapadu do 20 na krajnjem jugu, u višim predjelima od 9 stepeni.

U utorak malo toplije. Pretežno oblačno sa kišom, samo ponegdje. Tokom dana očekuju se i sunčani intervali, uglavnom na istoku. U ranijim jutarnjim časovima uz rijeke i po kotlinama moguća je i magla i niska oblačnost.  U Hercegovini promjenjivo uz smjenu oblačnog i sunčanog vremena, dok se tokom dana očekuje prolazna kiša ili pljusak.

Minimalna temperatura od 6 do 12, u višim predjelima od 3 stepena, maksimalna od 13 do 19 stepeni, na jugu do 21, u višim prejdelima od 11 stepeni.

U srijedu temperature vazduha u daljem porastu. Pretežno oblačno sa kišom i sunčanim intrevalima, uglavnom na sjeveru i sjeveroistoku. Kiša će se premještati od juga ka sjeveru i zapadu. U Hercegovini tokom dana mogući su i pljuskovi sa grmljavinom.

Minimalna temperatura od 9 do 14, u višim predjelima od 5 stepeni, maksimalna od 15 na jugozapadu do 23 na sjeveroistoku, u višim predjelima od 12 stepeni.

U četvrtak se nastavlja pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili pljuskom sa grmljavinom.

Minimalna temperatura od 10 stepeni na jugozapadu do 16 na krajnjem jugu, u višim predjelima od 7 stepeni, maksimalna od 15 stepeni na jugozapadu do 22 na krajnjem jugu, u višim predjelima od 13 stepeni.

Autor: Maja Radoja/Srpskainfo