Rajan Vesli Raut, osumnjičeni za atentat na republikanskog kandidata za predsjedničke izbore u SAD u novembru i bivšeg predsjednika Donalda Trampa na golf terenu u Palm Biču na Floridi, glasao je na primarnim izborima za predsjedničkog kandidata Demokratske partije u Sjevernoj Karolini.

Kako prenosi CBS njuz pozivajući se na Državni izborni odbor Sjeverne Karoline, on je glasao lično. Djeluje da je registrovan kao nepovezani glasač, navodi portal. Rautov nalog na “X”, koji je sada suspendovan, sadrži niz postova o Trampu.

– Iako ste bili moj izbor 2106, ja i svijet smo se nadali da će predsjednik Tramp biti drugačiji i bolji nego što je bio kandidat, ali svi smo bili uveliko razočarani i čini se da postajete sve gori i decentralizovani – napisao je on u postu iz juna 2020.

– Biće mi drago kad te više ne bude bilo – dodao je Raut.

On je takođe u više postova pominjao prethodni atentat na Trampa na skupu u Pensilvaniji 13. jula, sugerišući da bi predsjednik Džo Bajden i potpredsjednica Kamala Haris trebalo da posjete povrijeđene i prisustvuju sahrani čovjeka koji je ubijen na tom mitingu.

Kako navodi CBS njuz nalog na Fejsbuku na Rautovo ime više nije bio na mreži u nedjelju uveče, prenosi Blic.

Autor: Srpskainfo

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT