Potkozarski narodni pokret prvi put učestvuje na lokalnim izborima, na koje izlazi sa punom listom od 35 kandidata za odbornike, rečeno je večeras na predizbornoj tribini PNP-a u Čirkin-Polju. Ovo je jedina stranka sa sjedištem u Prijedoru, koja izlazi na izbore, a kao lokalna partija, za svoje rezultate odgovaraće isključivo građanima Prijedora, rekao je kandidat za odbornika Ranko Smiljanić.

“Očekujemo da će nas građani podržati i zbog toga što smo u prethodnom periodu, vršeći  vlast u gradu Prijedoru, pokazali da se može odgovorno i savjesno raditi taj posao i da se mogu postići rezultati. Tu je i naša lista koja je sastavljena od dobrih ljudi, koji su odgovorni. Mi se nadamo da će u sredinama u kojima žive, naši kandidati biti prepoznati od svojih sugrađana i da će im oni dati glas”, rekao je Smiljanić.

Za poboljšanje položaja boračke populacije zalagaće se kandidat za odbornika Silvi Milanović.

“Ja sam kćerka poginulog borca i neko ko svakodnevno radi s boračkom populacijom, tako da sam najbolje upoznata s tom problematikom i najviše mogu doprinijeti poboljšanju njihovog statusa. To je populacija koja je na margini egzistencije, koja je svakodnevno sve težeg zdravstvenog stanja i mislim da fokus treba da bude baš na tom polju”, rekla je Milanovićeva koja takođe smatra da bi kancelarija gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, koja se nalazi na drugom spratu zgrade, trebalo da bude na pristupačnijoj lokaciji za ratne vojne invalide i starije demobilisane borce.

Potkozarski narodni pokret podržava Slobodana Javora, kandidata SNSD-a za gradonačelnika Prijedora, rečeno je na tribini PNP-a u Čirkin-Polju.

Izvor: kozarski.com