U Srpskoj će danas biti umjereno do pretežno oblačno, uz kraće sunčane periode i uglavnom suvo.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološki zavoda, slaba kiša će padati samo ponegdje, uglavnom na jugu i jugoistoku.

U noći ka četvrtku na jugu i jugozapadu nove padavine koje će se do narednog jutra širiti ka sjeveru. Na jugu će ponegdje biti i pljuskova sa grmljavinom uz nešto jače padavine.

Vjetar slab do umjeren istočnih smjerova, popodne i uveče povremeno jak vjetar.

Maksimalna temperatura od 17 do 23, u višim predjelima od 13 stepeni.

Sutra oblačno i svježije sa kišom, koja će se širiti od juga i zapada ka sjeveru i istoku. Ujutru na sjeveroistoku suvo i toplije, od sredine dana kiša i u ovim predjelima. Na jugu i zapadu će biti jačih padavina, a na jugu i pljuskova sa grmljavinom.

Minimalna temperatura od 11 do 16, u višim predjelima od 7 stepeni, maksimalna od 16 na jugozapadu do 24 na sjeveroistoku, u višim predjelima od 13 stepeni.

U petak se nastavlja promjenjivo vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, koji će se premještati od juga i zapada ka sjeveru i istoku. Na sjeveru u prvom dijelu dana sunčani periodi i malo toplije.

Minimalna temperatura od 9 do 15, u višim predjelima od 6 stepeni, maksimalna od 17 na jugozapadu do 25 na krajnjem jugu i sjeveroistoku, u višim predjelima od 14 stepeni.

U subotu postepeno toplije uz sunčane periode i promjenjivu oblačnost. Na istoku tokom dana samo ponegdje slaba kiša.

Minimalna temperatura od 8 do 14, u višim predjelima od 5 stepeni, maksimalna od 19 do 25, u višim predjelima od 16 stepeni.

Autor: Maja Radoja/Srpskainfo

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER