Načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO Aleksandar Milješić najavio je da danas počinje isplata odobrenih sredstava po projektima za sufinansiranje najpovoljnijih projekata mladih iz budžeta grada Prijedora u 2024.godini.

” Na javni poziv su prijavljena 22 projekta, a odobren je 21 projekat, 11 omladinskih organizacija i 10 neformalnih grupa , a za ove namjene je Grad Prijedor izdvojio 50.000 KM i budući da je prošao žalbeni rok i da nije bilo žalbi , danas počinje isplata ovih sredstava”, rekao je Milješić.
Rang lista projekata objavljena na zvaničnoj stranici Grada Prijedora.
Milješić je ujedno najavio da će tokom sljedeće sedmice na sajtu grada biti objavljena i odluka o raspisanom konkursu za sufinansiranje/izbor najpovoljnijih projekata udruženja i fondacija iz budžeta Grada Prijedor u 2024. godini.
” Na ovaj javni poziv pristiglo je 56 projektnih prijedloga čija je ukupna vrijednost 532.000 KM , a od Grada traže sredstva u iznosu od 272.000 KM. Nakon što prođe procedura žalbenog roka i tu će odmah uslijediti isplata sredstava u ukupnom iznosu od 60.000 KM” , rekao jer Milješić.
On je dodao da je iz tog razloga komisija zasjedala već četiri puta i tokom naredne sedmice biće objavljena i konačna odluka.

Izvor: prijedorgrad.org