U okviru „Književnih susreta na Kozari“ književnik Ranko Pavlović danas se družio s učenicima iz OŠ „Petar Kočić“ u Prijedoru.

„Ove godine su “Književni susreti na Kozari” u drugačijem konceptu. Priređeno je druženje sa pjesnicima u školama. S nama je danas Ranko Pavlović i on će nam danas predstaviti stihove koje je pripremio za nas. Uživaćemo u njima, kao što inače uživamo u poeziji i čitanju“, rekla je Mia Milunović, učenica ove škole.

„Počastvovani smo da budemo domaćini uvaženom pjesniku Ranku Pavloviću. Svidio nam se ovaj koncept, to je po prvi put da pjesnici posjećuju škole. Oduševljeni smo”, izjavila je direktorka škole Vesna Pavić.

Književnik Ranko Pavlović ističe da ga izuzetno raduje druženje s učenicima, te ističe da su mu Književni susreti višestruko značajni.

„S obzirom na to da sam mnogo puta učestvovao, da sam bio i na „Mladoj Kozari“, da sam dobio i nagradu „Skender Kulenović“ što mi predstavlja jedno od najznačajnijih priznanja, a jedno od priznanja je i doći među učenike. Ja kad sam bio učenik kada su meni u školu dolazili pisci iz lektire , iz čitanki tada sam odučio da počnem da pišem. Da nije njih bilo, pitanje je da li bih ikada bio pisac.Učenici znaju da slušaju, u početku im to izgleda šta ću tamo, nije to tako zanimljivo, bolje bi bilo po telefonu da malo surfam, međutim, kad čuju kad počnu da slušaju pjesnika, pisca, postaju pažljiviji“, rekao je Pavlović.

Ranko Pavlović je 2011. godine dobio nagradu „Skender Kulenović“ za zbirku pjesama „Dublje od slutnje“

Izvor: kozarski.com