U Oštroj Luci organizovano je druženje penzionera Prijedora i ove opštine. Susret i zabavu ljudima terećeg životnog doba finansirala je lokalna uprava Oštre Luke. Penzioneri su zahvalni na tome, ističući da im svako druženje mnogo znači. “Ljudi su najviše sami. Kao i svugdje, djeca su otišla svojim putem, oni su sami i kada se ovako sastanu to ipak mnogo, mnogo znači”, kaže Dobrila Mastikosa,  predsjednik Udruženja penzionera Oštra Luka

Udruženje penzionera Oštre Luke organizaciono pripada prijedorskom Udruženju penzionera, odakle im, kako ističu, dolazi nesebična podrška. “Ovo je jedna uobičajena praksa koju mi na nivou Udruženja penzionera grada Prijedora organizujemo u toku godine. S obzirom da su sa nama organzaciono i penzioneri Oštre Luke, mi im pomažemo koliko možemo i podržavamo ovakva druženja na nivou njihove teritorijalne zajednice”, ističe Slobodan Brdar, predsjednik Udruženja penzionera Prijedora i prijedorske regije.

Svojim prisustvom penzionere je podržao i ministar rada i boračko invalidske zaštite Danijel Egić. “U današnje vrijeme kada smo svi jako zauzeti  i kada smo se svi okrenuli sebi, veoma je bitno da se družimo, da razmjenjujemo iskustva, jednostavno da uživamo u nekom društvenom životu. To je važno za mlađe ljude, ali isto tako je važno za našu najstariju populaciju. Ministarstvo na razne načine pomaže ovakva druženja penzionera, kako na opštinskim nivoima tako i na republičkom nivou. Imamo jako dobru saradnju sa republičkim Udruženjem penzionera i sa svim lokalnim udruženjima. Oni zaslužuju našu brigu i planiramo da nastavimo da pomažemno ovu populaciju kroz redovna usklađivanja penzija, banjska liječenja i na druge načine”, rekao je Egić.

 

U opštinskoj upravi ističu da penzioneri ovakva okupljanja i druženja doživljavaju kao veliki dar, dodajući da ih to čini srećnim i radosnim. “U Oštroj luci ima 550 penzionera koji su veoma složni i aktivni u svom udruženju. Opština Oštra Luka je u ovoj godini povećala sto posto grant za Udruženje penzionera jer mi na terenu osluškujemo i vidimo potrebe najstarije populacije”, kaže Duško Došenović, zamjenik načelnika opštine.

Izvor: kozarski.com