Pod sloganom “Svi u bijelom kao nekad”, na terenima Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” danas je otvoren 8. Bijeli turnir.

Ovu jedinstvenu revijalnu sportsku manifestaciju otvorio je Goran Nović, predsjednik kluba koji je svim učesnicima a koji su došli iz gotovo svih zemalja bivše Jugoslavije, poželio prijatan boravak u Prijedoru.

“Iz godine u godinu broj učesnika raste, što dovoljno govori o prepoznatljivosti našeg turnira.To govori i o teniskom klubu, o ljudima koji vode klub, da su cijenjeni kao i bijeli turnir po kojem smo prepoznati. Festival bijelog sporta je mnogo više od tenisa. On ima ulogu da kroz tenis osnaži naša prijateljstva. Ovo je i prilika da odamo počast ljudima koji su prije više od devet decenija donijeli tenis u Prijedor. Zahvaljujući njima, posebno doktoru Mladenu Stojanoviću, tenis se u gradu na Sani igra toliko dugo. Zato su oni naša velika inspiracija, da nastavimo da tenis razvijamo i unapređujemo”- rekao je Nović.

Specifičnost turnira je da se održava u bijeloj opremi i sa drvenim reketima, onako kako se nekada igrao tenis. U večernjim časovima biće dodijeljene nagrade najuspješnijim učesnicima turnira. Festival bijelog sporta biće zatvoren večeras u 20. 00 časova, koncertom popularne prijedorske grupe” Plan B”.

Pokrovitelj turnira je grad Prijedor, generalni sponzor je kompanija “Arcelor Mital Prijedor” a turnir su podržali i  brojni sponzori.

Izvor: kozarski.com