Na predizbornoj tribini u saničanima kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor je istakao da je kao gradonačelnik imao dobru saradnju sa mještanima ovog karaja. „Ovo je mjesto koje zaslužuje svaku pažnju, ovo je mjesto koje ima djece, ovo je mjesto koje sigurno ima budućnosti. Kao gradska uprava, u prethodnom periodu kretali smo se u tom pravcu da sačuvamo ljude u ovom mjestu. Bilo je dosta zahtjeva, prvenstveno kada govorimo o infrastrukturi. Bilo je tu i zahtjeva što se tiče kulturno- umjetničkog društva, što se tiče sportskog kluba, ali mogu da kažem da smo imali korektne odnose i da su ti zahtjevi ispoštovani“, rekao je Javor.

Na predizbornoj tribini bilo je govora i o ribnjaku „Saničani“. Istakanuto je da je to nešto što je u dosadašnjem periodu mučilo i mještane i gradsku vlast. „Uradili smo sve što je bilo u našoj moći da stavimo tačku na temu ribnjaka  kada je u pitanju stečajni postupak. To je ono što je otvoreno, što još nije riješeno i zašta se zalažemo. Mislim da će u narednih mjesec dana biti završen stečajni postupak i da ćemo napokon napraviti jedan krupan iskorak ka  rješavanju tog problema koji muči ne samo mještane iz ovog dijela našeg grada, već generalno čitav grad Prijedor“, istakao je Javor.

Nosilac odborničke liste SNSD-a  Goran Velaula je rekao da su Saničani bitni za Prijedor iz više razloga, naglasivši da je ribnjak među najvažnijim.  „Ovo mjesto je bitno prvenstveno zato što je sjedište ribnjaka. Ribnjak okružuje više sela, ali Saničani su bitni zato što je tu sjedište ribnjaka. Dosta toga do sada je urađeno, a u narednom periodu i dalje ćemo rješavati strateška pitanja vezana za ovaj kraj“, rekao je Velaula.

Odbornički kandidat SNSD-a i mještanin Saničana Nenad Gvozden je naglasio da je ovo veoma živo mjesto koje ima 700  stanovnika i dosta djece. Dodao je da selo ima sportske klubove i kulturno umjetničko društvo, a osvrnuo se i na saradnju sa gradskom upravom. „Sve što je obećano  Saničanima to je i realizovano. Trenutno mi nemamo nijednog neriješenog problema kada je u pitanju odnos vlasti grada Prijedora  prema nama mještanima. Vjerujemo da će naš kandidat Slobodan Javor ponovo biti izabran za gradonačelnika i vjerujte, idemo u realizaciju novih projekata u Saničanima“, rekao je Gvozden.

Izvor: kozarski.com