U svijetu u kome nijedan prirodni osmijeh nije dovoljno savršen, u kome se povećavaju usne i grudi, ona je rođena i živi – bez obje ruke…

– Motivišem se kroz ljude, volim da budem u okruženju uspješnih ljudi, tu je i suprug koji mi u svemu pomaže – kaže Dejana Bačko, djevojka sa krilima, dok se smiješi suprugu Marku Nežiću koji je sa njom bio u studiju.

Gostujući na TV Prvoj, Dejana je rekla da njeno djetinjstvo nije lijepo, i da slika od pete godine. Najveća joj je podrška mama bila i tada i sada jer se borila kao lavica da Dejana ide u redovnu osnovnu školu, završi svoje školovanje.

Dejana Bačko
FOTO: DEVOJKA_SA_KRILIMA/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Dejana je položila i vozački pa sad vozi i automobil. Slika nogama, a isto tako vozi i auto.

Sa mužem se upoznala na jednoj edukaciji kojoj je i ona prisustvovala a nekoliko godina poslije toga počeli su i da se zabavljaju. Suprug Marko kaže da uskače kad je riječ o stvarima za koje njoj treba više vremena iako ona to može potpuno sama ali malo duže traje.

Bojala sam se kako ću da je uzmem kad nemam ruke…

 Bojala sam se kako ću da je uzmem kad nemam ruke… Bilo je i situacija kad sjednem i plačem… Sad je lako, ona me zagrli – kaže Dejana s osmijehom pričajući o kćerkici Lari koja sada ima 18 mjeseci. Suprug kaže da su u prvim danima pomagale bake posebno dok bebi nije očvrsnuo vratić.

Dejana Bačko
FOTO: DEVOJKA_SA_KRILIMA_ / INSTAGRAM/SCREENSHOT

Dejana kaže da ona nogama radi sve što drugi rade rukama.

Suprug Marko dodaje da je njegova porodica Dejanu odmah prihvatila a da su sve predrasude razbijene kad je Dejana ostala trudna i kad su se svi pitali i sikirali da li će sa bebom biti sve u redu.

Pomenula je i predrasude sa kojima se sretala u osnovnoj školi u kojoj nisu bila problem djeca nego roditelji koji su rekli da neće da njihova djeca idu u školu sa njom jer nema ruke.

Kad je upisivala Srednju umjetničku imala je 99 od 100 bodova ali je direktorka rekla da ne može da se upiše jer kako će da radi grafiku i mozaik poslije čega je od komšinice uzela čekić i udara o cigle da dokaže da može.

Dejana je naglasila da najviše mrzi da je ljudi sažaljevaju i kad joj neko kaže da nešto ne može.

Autor: Srpskainfo

FOTO: PRVA/YOUTUBE/SCREENSHOT