Na predizbornoj tribini u Orlovači, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slovodan Javor je naglasio da je ovo veoma značajno mjesto za Prijedor, u kojem je, zajedno sa naseljima Vrbice i Topolik, lokalna uprava ostvarila direktnu komunikaciju sa mještanima. “Ovdje ne dolzimo kao gosti. Kao gost može doći neko ko dolazi prvi put, a mi smo ovdje često i već smo se sprijatelјili sa ovim lјudima”, rekao je Javor i dodao da će dobra komunikacija sa mještanima biti nastavljena.„U ovo mjesto smo dolazili često iz više razloga, kao i u drugim mjestima,  prvenstveno je u pitanju infrastruktura. Tu je i uređenje korita rijeke Miloševice,što je bio decenijski problem ova tri naselјa, koja su uvijek kad kiša padne strijepili, gledali u nebo i pribojavali se za svoje domove. Napokon smo otkočili taj dugo očekivani projekat.  U toku su radovi na uređenju korita rijeke Miloševice, negdje oko 60 odsto ugovora je realizovano i sam grad Prjedor je učestvovao sopstvenim  sredstvima u dužini otprilike dva kilometra gdje smo sami uredili, produbili i proširili korito,  podigli nasipe i to je zapravo jedini spas za ovo mjesto. Tu nećemo stati, nastavićemo i dalјe da komuniciramo i zajedno rješavamo ostale prioritete, među kojima je i društveni dom”, poručio je Javor.

Nosilac odborničke liste SNSD-a Goran Velaula je rekao da su u Orlovači, Vrbicama i Topoliku urađeni značajni infrastrukturni projekti.Ovo su tri naselјa koja imaju različite probleme. Najviše problema imaju Vrbice  i Topolik i od preuzimanja vlasti do danas, dosta infrastrukture je urađeno, dosta još treba da se uradi. Mi očekujemo da će Olrovača prepoznati šta smo do sada uradili i da ćemo tako i dalјe nastaviti. Očekujemo pobjedu”, rekao je Velaula.

Odbormnički kandidat SNSD-a Nilola Vujasinović kaže da kao mještanin Orlovače dobro poznaje probleme i potrebe ovog kraja i dodaje da se kao odbornik u prethodnom skupštinskom sazivu zalagao za poboljšanje života svojih sugrađana. “Kao neko  ko je bio odbornik u proteklom mandatu vrlo dobro sam upoznat sa problemima naših sugrađana. Ako budem ponovo izabran sigurno ću biti glas naroda u gradskoj skupštini, davaću konstruktivne ideje vezano za pronatalitetnu i demografsku politiku, boriću se za jačanje domaće privrede i polјoprivrede, boriću se za veća finansijska sredstva za obrazovanje, sprot, kulturu jer svakako obrazovan mlad čovjek mora biti spreman za izazove 21. vijeka”, naglasio je Vujasinović.

SNSD očekuje da će u Orlovači, Vrbicama i Topoliku dobiti veliku podršku na predstojećim lokalnim izborima i za mjesto gradonačeknika i za odborničku listu.

Izvor: kozarski.com

Foto: ustupljene fotografije