Međunarodno takmičenje pod nazivom “Ritam Evrope” biće održano u Palama u petak, 27. septembra, uz direktan prenos od 20.00 časova na RTRS-u.

Ritam Evrope se uporedo održava u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji a prvi put je organizovan 2017. godine.

Ove godine učestvuje 12 lokalnih zajednica iz Republike Srpske, među kojima je i grad Prijedor, koji već treću godini učestvuje na ovoj manifestaciji.

Gradonačelnik Slobodan Javor prepoznao je značaj ovog takmičenja, i finansijski i promotivno je podržao ovogodišnju manifestaciju „Ritam Evrope“.

Ove godine naš grad će na takmičenju predstavljati: Tijana Tripić, Kalina Odicki, Milica Đurašinović i Teodora Davidović.

Grad Prijedor će nastupiti pod rednim brojem četiri i predstavljaće Francusku,  sa pjesmom “Voilá” Barbare Pjević Pravi, poznate francuske pjevačice, kompozitorke i kantautorke.

Predstavnica Francuske je sa ovom pjesmom 2021. učestvovala  na Evroviziji i osvojila 2. mjesto.

Pobjednik dobija nagradno putovanje u zemlju koju predstavlja. Grad koji pobijedi biće  domaćin takmičenja naredne godine.

Po završetku takmičenja, 5 najboljih predstavnika gradova/opština iz RS takmičiće se sa Srbijom, Crnom Gorom i Makedonijom u Budvi za titulu pobjednika Balkana u „Ritmu Evrope“.

Slanjem SMS poruke na broj 091 510 720 „PJESMA POD REDNIM BROJEM 4“ u petak, 27. septembra, glasate za predstavnice našeg grada za najbolju pjesmu „Ritam Evrope“.

Izvor: kozarski.com