Nedavno je glavna tema medija bila želja Ace Lukasa da u Sarajevu pjeva potpuno besplatno za Novu Godinu.

Pjevač je bio spreman da otkaže zakazani nastup za novac kako bi nastupio na glavnom trgu, te je javno proslijedio ponudu svojoj publici i fanovima.

Sada je na svom Instagram profilu otkrio posljedice svega izrečenog, te je priznao da uprkos želji da se pojavi za sopstveni novac ipak neće moći, prenosi Kurir.

– S obzirom da ste prošle godine mogli da u dvorani Skenderija pogledate film ‘Pokidan’ kao i moj koncert, ove godine to nažalost nećete moći jer smo moj producent i ja, Saša Mirković i ja ponudili da bez novca pjevam u Sarajevu za Novu Godinu kako neka koleginica ne bi iznijela iz vašeg grada 800.000 maraka uz pomoć gradonačelnice.

Mi smatramo da to nije normalan iznos za jedno gostovanje. I dalje stojim iza toga – napisao je Lukas.

Dodaje:

– Zbog toga što smo se odvažili da to kažemo nama je zabranjeno da zakupimo Skenderiju ili Zetru, da pošteno platimo kako bi vama prikazali drugi dio filma ‘Stravično’ kao i moj nastup iste večeri.

To je bruka i sramota gradonačelnice. Ja sam uvijek volio Bosnu i Sarajevo i vi to znate. Zbog toga ćemo premijeru održati u Istočnom Sarajevu kao i moj koncert odmah iza premijere u Beogradu u Sava Centru. Sve moje Sarajlije koje su bile prošle godine u Skenderije mogu da dođu u Istočno Sarajevo a u Zetri i Skenderiji ćemo uraditi najluđu žurku na Balkanu čim dođe neki novi – pristojni gradonačelnik koji novac građana ne troši bahato na pjevačice ili sebe, nego tim novcem pomaže djeci i sirotinji.

Moj menadžent i ja smo odlučili da kada se to desi opet poklonimo koncert Sarajlijama. Voli vas vaš Aca Lukas – napisao je pjevač.

Njegov stori podijelio je i njegov producent na svom profilu i dodao:

” Izgleda da ćemo snimiti novi film, Lukas brani Sarajevo“.

Autor: Srpskainfo

FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER