Na sjednici Privrednog savjeta analizirano je šta je urađeno do sada i koji su planovi za naredni period. Vlasnik nekoliko lokalnih preduzeća Goran Bojić smatra da je Strategija razvoja grada za narednih sedam godina dobra osnova za privredu.

„Sadašnja administracija grada Prijedora je uložila jako puno u stvaranje povoljnog ambijenta koji je nama koji se bavimo privredom pomogao da budemo konkurentni, da više plasiramo svoje proizvode i da na neki način osjećamo stalnu prisutnost i podršku grada Prijedora u projektima koje radimo“, izjavio je Bojić.

Na sjednici je prihvaćena inicijativa prijedorske kancelarije Područne privredne komore Banjaluka i lokalne Zanatsko-preduzetničke komore da se iduća godina proglasi godinom privrede. Rukovodilac prijedorske kancelarije Područne privredne komore Banjaluka Dijana Đaković kaže da su zadovoljni što su za ovu inicijativu dobili podršku Gradske uprave.

„To znači da ćemo zajedno sa privrednicima, preduzetnicima, Agencijom PREDA i Gradskom upravom pokušati da afirmišemo prije svega preduzetništvo,da damo priliku mladim ljudima da svoje poslovne ideje na jednostavan i brz način pretvore u konkretna preduzeća, da ćemo intenzivno raditi na saradnji poslovne zajednice i školstva i unapređenju trening centara za neformalno obrazovanje kako bi se preduprijedio jaz između potreba za radnom snagom i ponude. Otvorićemo nove kanale saradnje sa dijasporom, promovisati privredu, pokušati afirmisati sajam privrede u Prijedoru i još niz drugih inicijativa koje ćemo koncipirati u zajednički prijedlog do kraja godine“, izjavila je ona.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor podsjetio je da se iz lokalne kase izdvajaju značajna sredstva za podsticaje u privredi.

„Veliki broj projekata je realizovan. Posebno je značajno da imamo veliki porast privredne aktivnosti u našem gradu. Imamo 2.000 privrednih subjekata koji rade i postoje na području našeg grada, samim tim imamo i rekordan broj zaposlenih u našem gradu, prvi put u istoriji 15.000 zaposlenih. To je upravo rezultat dobre komunikacije grada Prijedora sa našim privrednicima“, izjavio je prvi čovjek grada.

Javor je naveo da je mnogo uloženo u infrastrukturu industrijskih zona, te da će i dalje biti uvažavani zahtjevi privrednika sa ciljem stvaranja dobrog ambijenta za poslovanje.

Izvor: kozarski.com