Danas će u Srpskoj biti nestabilno uz pad temperature, koja će tokom dana ići od 21 na zapadu do 30 na istoku i jugu, dok će u višim predjelima na zapadu biti od 17 stepeni.

Sutra osjetno svježije i vjetrovitije. Pretežno oblačno uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, koji do podneva prestaju u Krajini i na jugu. U nastavku dana sunčanije u Krajini i Hercegovini, dok će se na istoku nastaviti oblačno vrijeme uz postpen prestanak padavina. Na veče i u noći vedro u većini krajeva, uz moguću maglu samo ponegdje.

Vjetar slab do umjeren, povremeno pojačan, sjeverni do sjeverozapadni, u nastavku dana intenzitet vjetra u postepenom slabljenju. U Hercegovini duvaće umjerena, na udare jaka do olujna bura.

Minimalna temperatura vazduha od 6 do 13, u višim predjelima od 4 stepena. Maksimalna temperatura od 13  na jugozapadu i istoku do 21 na jugu, u višim predjelima na zapadu od 9 stepeni.

U ponedeljak tokom jutra i prijepodneva pretežno sunačno u većini krajeva, ponegdje oko rijeka i po kotlinama magla. U nastavku prijepodneva naoblačenje sa zapada koje će se širiti ka istoku i sjeveru. U nastavku dana postepeno razvedravanje, prvo u Krajini.

Minimalna temperatura od 3 do 8 stepeni, na jugu do 11, u višim predjelima od 0 stepeni, maksimalna temperatura od 13 do 18 stepeni, na jugu do 21, u višim predjelima od 10 stepeni.

U utorak pretežno sunačno tokom većeg dijela dana i malo toplije. Tokom kasnijih popodnevnih časova i večeri doći će do porasta oblačnosti u Krajini i Posavini. U ranijim jutarnjim časovima lokalno uz rijeke i po kotlinama moguća je magle. Ujutru ponegdje u brdsko-planinskim predelima postoje uslovi za prizemni mraz.

Minimalna temperatura od 3 do 7 strprni, na jugu do 11,  u višim predjelima od 0 stepeni. Maksimalna temperatura od 17 do 23, u višim predjelima od 13 stepeni.

Autor: Maja Radoja/Srpskainfo

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER