ПРИЈЕДОР, 29. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора Слободан Јавор у Туковима, гдје је вечерас одржава предизборна трибина ове странке.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor izjavio je da će, ukoliko bude izabran na lokalnim izborima, nastojati da u naselju Tukovi u fazama bude riješen višedecenijski problem kanalizacije.

Odmah nakon završetka izbora ponovo ćemo doći u ovu mjesnu zajednicu da se usaglasimo o početku radova kada govorimo o kanalizacionoj mreži i da završimo radove koje smo započeli i koji se tiču realizacije i rekonstrukcije trotoara – rekao je Javor novinarima u Tukovima, gdje je večeras održana predizborna tribina ove stranke.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Javor, koji je gradonačelnik Prijedora, dodao je da su razgovarali sa mještanima Tukova i da je njima prioritet stavljanje kanalizacione mreže u funkciju.

– Odmah smo otvoreno rekli da trenutno grad Prijedor nije u mogućnosti da obezbijedi neophodnih šest miliona KM, ali smo se usaglasili da to radimo fazno, tako da ćemo već od naredne godine započeti prvu fazu – naveo je Javor.

On je istakao da je jednako važno pitanje za mještane Tukova rekonstrukcija postojećeg trotoara, i to je projekat koji se sprovodi u saradnji sa republičkim vlastima.

– Kada smo započeli rekonstrukciju i adaptaciju trotoara, uočili smo da nije uređena ni površinska odvodnja. Vlada je odobrila dodatno sredstva, a ukupna vrijednost radova koji se realizuju u Tukovima trenutno iznosi 370.000 KM i siguran sam da ćemo znatno olakšati kretanje pješacima – naglasio je Javor.

Nosilac odboričke liste SNSD-a za Skupštinu grada Prijedora Goran Velaula istakao je da su Tukovi, kao jedina gradska mjesna zajednica sa lijeve obale Sane, mjesto kojem trebaju milionske investicije.

– Ovo je mjesto u kojem treba da sarađuju gradska i republička vlast i treba nam pobjeda na gradskom nivou da ovdje uradimo sve što treba mještanima – rekao je Velaula.

Kandidat za odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora Aleksandar Milješić izjavio je da su u toj stranci svjesni problema sa kojima su suočeni mještani Tukova, te da će zajedničkim nastupom u narednom periodu nastojati da ove probleme riješe.

Kandidat za odbornika SNSD-a Slađana Radaković istakla je da je SNSD stranka koja ima svoju ideju, program, viziju i cilj i da je pobjednička nit ovoga naroda vodilja stranke koja kontinuirano raste, te da je sve više ljudi prepoznaje, kao i njene radove i sve ono što čini za ovaj narod.

Na večerašnjoj tribini u Tukovima predstavljeni su i ostali kandidati sa liste odbornika za Skupštinu grada Prijedora.

Autor: SRNA/Srpskainfo