Sutra ujutru u Srpskoj će biti pretežno sunačno i prohladno u većini krajeva, ponegdje oko rijeka i po kotlinama magla.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, od sredine dana naoblačenje sa zapada koje će se širiti ka istoku i sjeveru. U nastavku dana postepeno razvedravanje, prvo u Krajini. Ponegdje u planinskim predjelima na istoku moguć je slab mraz.

Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova, u Hercegovini tokom prvog dijela dana umjerena, na udare pojačana bura, kasnije tokom dana bura u slabljenju.

Minimalna temperatura 3 do 7 stepeni, na krajnjem jugu od 10,  u višim predjelima od 0 stepeni. Maksimalna temperatura 13 do  18 stepeni, na jugu do 21, u višim predjelima od 9 stepeni.

U utorak pretežno sunačno tokom većeg dijela dana i malo toplije. Tokom popodnevnih časova i večeri doći će do porasta oblačnosti u Krajini i Posavini. U ranijim jutarnjim časovima lokalno uz rijeke i po kotlinama moguća je magle. Ujutru ponegdje u brdskoplaninskim predjelima postoje uslovi za prizemni mraz.

Minimalna temperatura od 3 do 7 stepeni, na jugu do 11, u višim predjelima od 0 stepeni. Maksimalna temperatura od 17 do 23,  u višim predjelima od 13 stepeni.

U noći i jutru na srijedu jače naoblačenje na sjeveru, koje će se tokom dana premještati dalje ka ostalim krajevima. Tokom dana ponegdje u Krajini je moguća prolazna slaba kiša. Tokom dana na istoku i jugu pretežno oblačno uz sunčane intervale. U noći na četvrtak doći će do jačeg naoblačenja sa juga koje usloviti kišu i pljuskove sa grmljavinom, prvo na jugu i jugozapadu.

Minimalna temperatura od 5 do 10 stepeni, na jugu do 12, u višim predjelima od 3 stepena. Maksimalna temperatura od 20  do 24, u višim predjelima od 17 stepeni.

U četvrtak tokom ranijih jutarnjih časova padavinska zona širiće se od juga istoku i sjeveru. Padaće kiša, dok se pljuskovi sa grmljavinom očekuju uglavnom u Hercegovini. Kasnije tokom popodnevnih časova i večeri postepen prestanak padavina u većini krajeva.

Minimalna temperatura od 10 do 14 stepeni, na jugu do 17, u višim predjelima od 8 stepeni. Maksimalna temperatura od 16  do 21, u višim predjelima od 14 stepeni.

Autor: Maja Radoja/Srpskainfo