U Komlencu u Kozarskoj Dubici, rodnom mjestu heroja majora Milana Tepića, obilježene su 33 godine od njegove pogibije u Bjelovaru.

Tada je tokom borbi sa hrvatskim paravojnim jedinicama digao u vazduh kasarnu JNA, ne želeći da neprijatelju preda skladište sa oružjem.

Pomen je služen na mjesnom groblju u Komlencu.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske će prihvatiti incijativu o izgradnji spomen-kompleksa narodnom heroju Milanu Tepiću u Komlencu kod Kozarske Dubice.

U prisustvu sina majora Tepića, Aleksandra, brojne delegacije položile su cvijeće na porodičnu grobnicu Tepića, a šef kabineta ministra rada i boračko-invalidske zaštite Radenko Topalović rekao je da će ovo ministarstvo prihvatiti incijativu Boračke organizacija opštine Kozarska Dubica o izgradnji spomen-kompleksa majoru Tepiću u Komlencu.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić podsjetio je da je major Tepić dao riječ da će služiti državi i svom narodu.

– Nalazimo se u selu Komlenac u Kozarskoj Dubici pored praznog groba majora Milana Tepića, posljednjeg jugoslovenskog narodnog heroja, koji je poginuo za slobodu jer je dao riječ da će vjerno služiti svojoj državi i svom narodu – rekao je Reljić.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Viktor Nuždić rekao je da je major Milan Tepić jedan od najvećih heroja Odbrambeno-otadžbinskog rata i uopšte jedan od najvećih heroja srpskog naroda.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica Nenad Bulić rekao je da je herojsko djelo majora Tepića neprevaziđeno u novijoj istoriji.

– Važno je sjećati se njegovog herojstva, da mlađe generacije naučimo kulturi sjećanja i gajimo slobodarske tradicije našeg naroda – rekao je Bulić.

Izvor: RTRS

(Foto: RTRS)