Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da je zahvaljujući republičkom nivou vlasti obezbijeđeno 470.000 KM za asfaltiranje tri putna pravca, među kojima je najduža dionica Trnopolje – Petrov Gaj i iznosi 1.550 metara dok su druga dva puta, u Orlovcima i Garevcima, duga po 300 metara.

” Ovo je dobar pokazatelj da lokalna vlast u gradu Prijedoru itekako prepoznaje problematiku naših sugrađana, radimo na svim mogućim potezima i ovo je očigledno jedan dobar primjer kako zapravo treba da funkcioniše lokalna vlast koja ima odličnu komunikaciju sa mještanima”, rekao je Javor pirlikom obilaska radova na putu Trnopolje- Petrov Gaj.
On je dodao da raduje da se ovdje radi o lokacijama gdje ima dosta domaćinstava , dosta stanovništva i djece koja idu u školu tako da će im uređen asfaltni put omogućiti bolju vezu sa gradom.
Željko Karajica , inače mještanin Trnopolja rekao je da se, kao koordinator ispred Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” zalagao da se gradu pomogne, preko izvođača radova, da se ova dionica asfaltnog puta završi.
Direktor preduzeća ” Prijedorputevi” Radenko Crnogorac izjavio je da su juče otpočeli sa
pripremnim radovima koji se tiču struganja i izravnanja ove dionice puta Trnopolje-Petrov Gaj.
” Danas radimo habajući sloj koji će biti danas i biti završen ,a ova dionica je dužine 1550 metara, širine kolovoza od 5 metara i zajedno sa druge dvije dionce koje se nalazi u naseljima Garevci i Orlovača po 300 metara, znači ukupno ćemo u narednih par dana završiti preko 2 kilometra ovog puta. Ovaj put je inače klasifikovan kao jedan kategorija regionalnog puta, tako da u saradnji sa republičkim nivoom vlasti, gradske vlasti, su omogućile da se ova dionice puta dovedu u pristojno stanje”, rekao je Crnogorac.

Izvor: prijedorgrad.org