Isplata jednokratne novčane pomoći iz budžeta grada Prijedora za stambeno zbrinjavanje boračke populacije počinje danas, izjavio je načelnik Odjeljenja boračko-invalidske zaštite Ranko Kolar.

On je podsjetio da su putem javnog poziva pravo na ovu vrstu pomoći ostvarila 1.634 korisnika iz kategorija članova porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i boraca.
“Počinjemo s isplatom i u narednom periodu očekujemo da će se isplatiti u skladu sa mogućnostima budžeta”, rekao je Kolar novinarima u Prijedoru.
On je podsjetio da se radi o iznosima do 2.000 KM za adaptaciju i rekonstrukciju objekata i do 5.000 KM za kupovinu odnosno gradnju nove stambenne jedinice.
“Ide se po rang listi, za prvih 35 ide 68.500 KM, do kraja godine biće preko 100 korisnika, a u narednom periodu ćemo isplati i ostalo”, dodao je Kolar.
Na javni poziv, koji je bio raspisan u martu ove godine, prijavilo se više od 1.700 lica, a rezultati su objavljeni 17. septembra na stranici Gradske uprave.
Rebalansom budžeta grada za ovu godinu stavka za ovu vrstu pomoći boračkim kategorijama uvećana je sa 170.000 KM na 200.000 KM.

Izvor: prijedorgrad.org