Šetnjom i maskenbalom na Trgu majora Zorana Karlice, mališani iz predškolske ustanove “Miki i Mini” obilježili su Nedjelju djeteta. Djeca su se dugo pripremala za maskenbal i s nestrpljenjem su čekala priliku da prisutnima pokažu svoje vesele kostime.
“Baš sam se dugo spremala i ja sam se maskirala u Kraljicu paukova”, rekla je jedna od učesnica maskenbala Mila Bokan.
Iz privatnog vrtića “Miki i Mini” navode da je maskenbal na temu “Igra i mašta mogu svašta” organizovan zajedno sa poslovnim jedinicama “Zvončica”, “Huli” i “Spužva Bob”.
“Ove godine smo izbor kostima prepustili djeci. Oni su na kreativan način izrazili ko su njihovi superheroji i šta žele biti kada porastu. Pored ove manifestacije, naša ustanova će, povodom Nedjelje djeteta, učestvovati u raznim aktivnostima kao što su posjete Galeriji i Narodnoj biblioteci”, rekla je Anđela Bojić, pomoćnik direktora predškolske ustanove “Miki i Mini”.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i pronatalitetnu politiku i demografsku politiku Olivera Brdar Mirković podsjetila je na ovogodišnji slogan pod kojim se obilježava Nedjelja djeteta “Igramo se, učimo i rastimo”, koji je, kako je rekla, sintagma koja odražava smisao svakog djetinjstva. Dodala je da je obilježavanje ove manifestacije kruna svih aktivnosti koje grad sprovodi tokom cijele godine kroz sve nivoe obrazovnih ustanova.
“Danas je obilježavanje započelo na svečan način, maskenbalom mališana iz privatne predškolske ustanove ‘Miki i Mini’. U srijedu u popodnevnim časovima biće održane dvije vrlo interesantne radionice. Jedna će biti u Narodnoj biblioteci “Ćirilo i Metodije” gdje će mališani imati priliku da se upoznaju sa različitim zanimanjima, a druga ispred Galerije gdje će slikati na pravim štafelajima i velikim platnima. U četvrtak je tradicionalni maskenbal mališana vrtića ‘Radost’, dok će istog dana biti organizovane različite interaktivne radionice u Pozorištu Prijedor”, izjavila je Brdar Mirkovićeva.
Manifestacije posvećene Nedjelji djeteta organizuju se pod pokroviteljstvom Grada Prijedora i trajaće do 10. oktobra.

Izvor: kozarski.com