Predstavnici prijedorskog Udruženja pčelatra “Prva pčela” posjetili su dječiji vrtić “Radost” i mališanima poklonili deset kilograma meda. U znak zahvalnosti, mališani su im pripremili kratku priredbu i uručili poklone, slike na kojima su pčele  koje su naslikali svojim vrijednim ručicama. U ime drugara, Nika Zgonjanin je odrecitovala pjesmicu o pčelama.

U Udruženju kažu da nastoje da u toku godine organizuju više donacija svojih proizvoda, dodajući da im je posjeta vrtiću uvijek najdraža. “Želimo da nam dječica budu zdrava, a i da se edukuju kada su u pitanju pčelinji proizvodi i njihov doprinos očuvanju zdravlja. Važno je da se mališani od malih nogu upoznaju sa blagodetima meda i da ga redovno koriste”, kaže Đuro Kunić, predsjednik Udruženja.

U Dječijem vrtiću “Radost” ističu da svake godine mališani sa vaspitačima posjećuju manifestaciju “Dani meda” gdje se upoznaju sa raznim pčelinjim proizvodima, kao i proizvodima u kojima se koristi med. U ovoj predškolskoj ustanovi obradovani su time što su ih se pčelari sjetiili pred predstojeće hladnije dane. “Zahvalni smo “Prvoj pčeli” na donaciiji  jer se iz zdravstvenih razloga u narednim mjesecima intenzivnije koristi med”, rekla je Maja Vojnović, direktor Vrtića.

Iz Udruženja pčelara “Prva pčela” najavljuju da će i ubuduće najslađi pčelinji proizvod rado poklanjati malaišanima vrtića.

Izvor: kozarski.com