Prijedorskom Centru za socijalni rad u septembru je prijavljeno osam slučajeva porodičnog i rodno zasnovanog nasilja, izjavila je danas socijalna radnica Ivana Ećim.

Ećimova je na sastanku multisektorskog tima subjekata zaštite žrtava porodičnog i rodno zasnovanog nasilja rekla da se dva slučaja odnose na prijave bivših partnera u situacijama gdje djeca borave jedno vrijeme s ocem, a jedno vrijeme s majkom.

Ona je dodala da su u pitanju i nasilje između majke i sina, zatim između majke i kćerke, dok je u slučaju nasilja između dva brata došlo do odustajanja privilegovanih svjedoka, a policija je oduzela gasni pištolj od jednog brata.

Ećimova je navela da je za još četiri prijave, koje su stigle u Centar u sepembru, procijenjeno da nemaju elemenata ovog krivičnog djela,

Dragica Plavšić Stojanović iz Gradske uprave najavila je da će se 29. oktobra održati sastanak grupe za koordinaciju za sprečavanje nasilja u porodici na kojoj će se razmatrati periodični izvještaji o radu ovog tijela.

Multisektorskom sastanku prisustvovali su i predstavnici Policijske uprave, Doma zdravlja, bolnice “Dr Mladen Stojanović”, aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, Centra “Sunce” i medija, a čine ga i predstavnici Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Autor: SRNA/Srpskainfo

FOTO: SHUTTERSTOCK