Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je organizovao prijem za članice Stonoteniskog kluba “Prijedor” , a povod ovog susreta bio je njihovo kontinuirano postizanje rezultata na vrhunskom nivou.

Riječ je o veoma dobrim rezultima koje ovaj klub ostvaruje već dvadesetak godina , a u zadnjih par godina to su uglavnom bila prva ili druga mjesta na takmičenjima u Premijer ligi BiH ili u Republici Srpskoj, kao i na međunarodnim takmičenjima širom Evrope i svijeta.
Pored toga, članice ovog kluba su gotovo svake godine po ostvarenim rezultatima među top tri u izboru sportiste grada Prijedora.

Gradonačelnik je ovom prilikom posebno istakao da je grad ponosan na njihovo učešće na Igrama BRIKS-a održanim od 11-23. juna ove godine u Kazanju. Naime, kompletna ekipa STK ” Prijedor” odnosno tri članice bile su dio četvoročlane ekipe koja je predstavljala Republiku Srpsku na tom takmičenju i pri tom su zauzele 12.mjesto. / Na tom je takmičenju je učestvovalo oko 5000 sportista iz 97 zemalja/.
” Ovo je samo mali dio zahvalnosti koje grad može uputiti našim stonoteniserkama koje godinama pronose ime Republike Srpske, a posebno svog grada Prijedora na raznim takmičenjima i postižu sjajne rezultate”, rekao je Javor nakon prijema.
On je dodao da je grad davno prepoznao njihove rezultate i da će nastojati na ovom kao i drugim klubovima pruži dodatnu energiju i pomoć u postizanju vrhunskih rezultata.
” Tu smo za podršku i za svaki vid unapređenja sporta u našem gradu, kao i za omasovljenje bavljenja sportom među mladima , a ovo je samo jedan od pozitivnih primjera da talenat , entuzijazam i , prije svega, vrijedan rad uvijek donose rezultate” poručio je Javor.
Prijemu je prisustvovao i Slavko Antonić ,predsjednik Upravnog odbora Stonoteniskog kluba “Prijedor” koji je i potpredsjednik Stonoteniskog saveza BiH i Balkanskog saveza u trećem mandatu, kao i načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO Aleksandar Milješić.

Izvor: prijedorgrad.org