Dvije generacije dečaka Rudar Prijedora sastavljene od dečaka rođenih 2004. i 2006. godine nastupile su na kvalitetnom turniru u Glamočanima koji je organizovala domaća Mladost, zahvaljujući Milenku Petroviću, novom direktoru drugoligaša Republike Srpske Laktaša.

 

Stariji pioniri koje s klupe predvodi trener Dino Sikirić osvojili su drugu poziciju jer su poraženi u finalu od domaće ekipe Mladosti minimalno 0:1. Zanimljivo je da su mladi „rudari“ u starom krajiškom derbiju u polufinalu pobedili banjalučki Borac rezultatom 2:0 golovima Mihajla Kralja i Veljka Rauša.

Mlađi pioniri čiji je trener Branko Ilinčić završili su takmičenje u borbi po grupama zbog nedostatka sportske sreće jer su zahvaljujući lošijoj gol-razlici eliminisani. Uprkos tom takmičarskom pehu nisu razočarali. Pobednički pehar u ovoj konkurenciji osvojio je Podgrmeč iz Sanskog Mosta.

-Nastojimo da u ovom periodu odigramo što više utakmica i turnira. Razvrstali smo po godištima dečake u omladinskom pogonu Rudar Prijedora, prvi put i nadamo se da će to u narednom periodu dati prave rezultate. Bilo je ovo za nas još jedno lepo druženje i prilika da dodatno „skeniramo“ stanje među klincima rođenim 2004. i 2006. godine. Na ovakvim okupljanjima stičemo nove sportske prijatelje, ali i potrebno iskustvo jer nam je potreban kontinuitet u radu – rekao je promotor omladinskog pogona Rudar Prijedora Slaviša Kralj.

 

Turnir je pomogao i zvanično otvorio načelnik Opštine Laktaši Miroslav Kodžoman.

prijedor24h