U Prijedoru će sutra biti održan sastanak povodom početka nove školske godine na kojem će se govoriti o bezbjednosti učenika u saobraćaju i biti dogovorene preventivne aktivnosti.

Učesnici sastanka su predstavnici Centra javne bezbjednosti, Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola na području grada Prijedora, predstavnici Gradske uprave, komunalne policije, Auto-moto društvo i prevoznici u javnom prevozu.
Na sastanku će biti analizirana bezbjednost učenika, definisani potencijalni bezbjednosni rizici i određeni prioriteti za unapređenje bezbjednosti učenika u narednoj školskoj godini, najavio je Centar javne bezbjednosti Prijedor.

Biće dogovorene i preventivne zajedničke aktivnosti s obzirom na to da će sa početkom nove školske godine biti povećano prisustvo školske djece u saobraćaju.

Samim tim nameće se obaveza povećanog angažovanja policijskih službenika s ciljem zaštite ove kategorije učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Na sastanku će biti dogovoren i nastavak preventivnih aktivnosti policijskih službenika putem edukacije učenika i roditelja.

Sastanak je zakazan za 10.00 časova u Osnovnoj školi “Branko Ćopić”, a u 10.30 časova medijima će se obratiti inspektor Sektora policije Centra javne bezbjednosti Prijedor Marinko Gnjatović.

SRNA