Ovo nije fotografija! Aleksandar iz Loznice je crtao Džonija Depa 30 sati i rezultat je neverovatan

Lozničanin Aleksandar Ilić (20) je crtački genije koji je priznanje za ono šta radi dobio od mnogih svetskih zvezda. Njegov novi crtež Džonija Depa je apsolutno savršen, a mi smo ga pitali koliko mu je vremena bilo potrebno za ovo umetničko delo.

– Ovaj crtež je rađen u negativ tehnici. Nju sam otkrio pre dve godine surfujući po netu. Veoma je zanimljiva i mogu reću da je lakša od normalnog crtanja. Bilo mi je potrebno oko četiri dana crtanja, otprilike 30 sati, što je prilično malo vremena u odnosu na ostale crteže koje sam radio. I ja sam iznenađen konačnim rezultatom – kaže Aleksandar.

Kada je počinjao, radio je sa dve-tri olovke. Svoj talenat je otkrio još kao klinac u školi, kada je iz likovnog ređao sve same petice.

– Nisam imao dovoljno vremena tokom školovanja da se radovima ozbiljno posvetim, ali sam oduvek nešto crtao. Čim sam završio srednju školu i dobio na vremenu, ozbiljno sam se posvetio crtanju – kaže on.

Ove godine su pored Šakire, glumice Alise Milano još neke poznate ličnosti uspele da vide njegove crteže, a to su Pink, Inna, Rouz McGowan, Kara Delevinj, Antonija.

– Ja sam se najviše posvetio crtanju, jer je to sada postao moj posao. Već duže vreme planiram da napravim svoj sajt. Mislim da mi je to sada potrebno. Ozbiljno sam shvatio ovo što radim. Trenutno živim u Loznici, a nadam se da ću u budućnosti biti izvan Srbije. Videćemo. Ne želim ništa unapred da planiram, neka stvari teku same – kaže Aleksandar.

Živi od onoga što radi i kaže da mu narudžbine za crteže stižu sa svih strana sveta.

– Ljudi iz celog sveta naručuju, i stranci, a i naši. Javljaju mi se preko moje Fejbuk stranice, Instagrama. Već dve godine živim od ovoga – zaključuje mladi umetnik.

24sata