Postoje ti dani u mesecu kad žene prosto obožavaju loše momke i više su sklone prevari. Tih nekoliko dana privlače ih vrlo muževni i dominantni tipovi. One ispuštaju miris koji je muškarcima neodoljiv i intenzivnije njišu kukovima.

Tokom ovulacije žene postaju pomalo divlje, zavodnički nastrojene, više se uređuju i vrlo su ljubomorne na konkurenciju. Da su kod njih nastupili plodni dani može se primetiti i po hodu, uvijanju kukovima, držanju, ponašanju…

Posmatrajući ženski rod među životinjama, da se zaključiti kako mnogo razlike nema. Žene nagonski znaju, iako toga ponekad nisu svesne, da je došlo vreme za razmnožavanje. To traje vrlo kratko, tek nekoliko dana pa je vremena malo.

Valja izabrati pravog muškarca, jakog, dominantnog, zdravih gena. Zato će ih tada jako privlačiti vrlo muževni tipovi, dubljeg glasa, jače građe, pomalo maljaviji i skloniji riziku. Tokom tih nekoliko dana, žene će se pojačano doterivati, više paziti na šminku, frizuru, parfem. Radije će birati suknju ili haljinu nego pantalone i imaće potrebu da pokazuju svoje telo.

Izlaskom iz kuće počinje njihov nesvesni lov na mužjaka. Hodaće sporije, jače će njihati bokovima, isturiće grudi, pogled će im blistati i osećaće se privlačnije i samopouzdanije nego inače. Muškarca koji im se sviđa u tom će periodu pojačano čuvati od konkurencije, odnosno ostalih ženki spremnih za razmnožavanje.

Tada do izražaja dolazi ljubomora. Uz svog muškarca one će biti vrlo nežne, umiljate, pričaće sporije i delovati više seksi. I to je mamac koji nesvesno bacaju tokom ovulacije.

Dok plodni dani traju, treba im manje vremena da se odluče na seks, sklonije su kratkim avanturama i tad će lakše pokleknuti pred iskušenjem nego ostatak meseca. Ako su u vezi s nežnim muškarcima krhke građe, rado će na ulici pogledati one muževne i jake. Plodni dani upravljaju i njihovim snovima pa tada češće sanjaju scene seksa.

U tih nekoliko dana telo žene ispušta miris koji je muškarcima posebno privlačan, a kao odgovor na to nivo testosterona kod njih poraste.

Isto je i u svetu životinja, mužjak po mirisu ženke zna da je vreme za parenje. Prolaskom ovulacije sve se menja. Ponovo su sklonije nežnijim muškarcima, manje brinu za izgled, nemaju toliku želju za seksom… Uglavnom, vraćaju se u normalu.

24sata