Nikodin Dedić (57) iz banjalučkog naselja Bukvalek zadavio je svoju suprugu Slavicu Škorić (55), ostavio je u septičkoj jami, a zatim otišao na obalu Vrbasa i izvršio samoubistvo bacivši se u rijeku.

Nesvakidašnji zločin policija je razotkrila nakon što je pronašla njegovo tijelo u blizini Osnovne škole “Branislav Nušić” u naselju Srpske toplice u ponedjeljak, a nekoliko sati kasnije i njeno, sakriveno nekoliko metara od porodične kuće.

Kako nam je ispričao izvor blizak istrazi, policija je kraj rijeke pronašla njegov mobilni telefon, novčanik i njihove dokumente pa se sumnjalo da su oboje završili u Vrbasu.

Međutim, ono što su otkrili u predvečerje tog dana šokiralo je i istražioce i inspektore koji godinama rade na sličnim slučajevima.

Prema riječima našeg izvora, nakon što je pronađeno Dedićevo tijelo, inspektori su se uputili prema njihovoj kući u Bukvaleku. Prvo su pretražili kuću i kad nisu nikoga pronašli, krenuli su da tragaju po bašti.

“Nekoliko metara od kuće nalazila se septička jama koja je bila prekrivena limom, tačnije odsječenim krovom od auta. Podigli su lim i vidjeli nesrećnu Slavicu Škorić kako leži zgrčena u vodi do pola”, kazao nam je on.

Iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka danas su saopštili kako se osnovano sumnja da je u ovom slučaju riječ o ubistvu, te da je njeno tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu u ovom gradu radi obdukcije kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Djeca, rodbina i prijatelji danas su se okupili oko porodične kuće koja je ujedno i mjesto zločina, potreseni i neraspoloženi za bilo kakav razgovor s novinarima.

Na putu prema kući sreli smo i njihovog sina Zorana, koji nam je vidno potresen i u šoku kratko kazao kako u svakoj porodici postoje problemi, ali da se ovome niko nije nadao.

Inače, od komšija koji nisu željeli da im navodimo imena saznali smo da je ovaj bračni par u posljednje vrijeme bio u krizi zbog Nikodinove ljubomore i narušenog psihičkog zdravlja.

“Mislim da je bio jako ljubomoran. Na primjer, Slavica je u naselje Srpske toplice, koje je pet-šest kilometara udaljeno od njihove kuće, morala ići pješke jer nije smjela sjesti u auto komšija koji su stajali da je povezu jer se bojala muža”, kazao nam je jedan od komšija.

S druge strane, kako je rekao, Dedić je bio jako vrijedan, uglavnom tih i povučen i bez velike komunikacije i druženja sa komšijama, ali i bez ikakvih sukoba.

Njegova kuća se nalazi izolovana od ostatka naselja pa se sva komunikacija s komšijama zasnivala na kratkom pozdravu i razmjeni nekoliko riječi kad su se susretali.

Saznali smo i to da su se Dedić i Škorićeva u Banjaluku doselili iz Hrvatske, odakle su izbjegli za vrijeme rata.

Prvo su živjeli u jednoj kući u naselju Srpske toplice, a poslije su napravili kuću u Bukvaleku, u zaseoku Dedići, udaljenom oko pet kilometara od Srpskih toplica.

U braku su stekli troje djece, kćerku koja je živjela s njima i dva sina, koji su se odselili.

Nezavisne novine