Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je ekipa bila pod velikim pritiskom pred meč sa Španijom, ali da pobedom još nije završen posao.

Srbija je pobedila Španiju 80:70 u prvom kolu Evropskog prvenstva u Berlinu, prvi put posle pet godina.

„Bio je težak duel. Teška grupa, a onda prva utakmica sa Španijom. Bio je veliki pritisak, svi želimo da igramo najbolje protiv najboljih, a Španija je i dalje među najboljima. Moji momci su želeli ovu pobedu.“

Đorđević naglašava da ova pobeda ne znači da je posao oko plasmana dalje već završen.

„Moramo da se okušamo skromnošću. Sve je ovo mnogo zahtevno. Ne smemo da završimo posao večeras. Ovo je svakako jedan od ciljeva i uspeli smo da pobedimo. Šteta što samo nije finale. Igralo se kao finale, prava utakmica, samo ne treba da odemo u krajnost”, rekao je Đorđević.

Srbija naredni meč igrau u nedelju od 15.00 protiv Nemačke, koja je pobedila Island.

„To je najteža utakmica. Sigurno su spremni za nas, imali su par sati više odmora. Tu imam mali strah, ali mislim da smo spremni u glavi. Da prosto odigramo borbeno. Ta utakmica bi dala ovoj pobedi još veći značaj, tako razmišljam i tako sam razgovarao sa igračima. Možemo mi još bolje. Treća četvrtina je zaštitni znak ove ekipe”, rekao je selektor.

“Individualno smo pratili (Stefana) Markovića, (Miloš Teodosić) Teo nas poveže…(Nemanja) Nedović je uveo preokret, a Nemanja (Bjelica) je odigrao najbolju utakmicu u karijeri u dresu Srbije. Drugi igrači su doprineli, (Ognjen) Kuzmić odbranom. Bogdan (Bogdanović) još nije došao do nekih napadačkih stvari, ali je dao izuzetno bitnu trojku. Mi imamo sistem, skok nam daje samopouzdaje. Dobra utakmica i potvrda nekih ideja. Mi smo došli do saznanja da smo dobra ekipa, idemo na pobedu protiv bilo koga. To smo izgradili”, rekao je Đorđević.

Srbija je imala veliku podršku publike.

„Ovo je neverovatno kakva podrška navijača. Za to se igra. Dajemo maksimum zbog njih i neizmerno smo zahvalni”, rekao je Đorđević.

B92