Španski reprezentativac Nikola Mirotić još jednom se izvinio zbog cijepanja srpske zastave na Evrobasketu, ovaj put pred srpskim medijima u Berlinu.

Mirotić je prilikom izlaska sa terena poslije poraza od Italije uhvatio zastavu koju su navijači spustili s tribine ispred njega i iscijepao je.

“Poštujem sve države i narode, pogotovo Srbiju. Ja Srbiju i poštujem i volim. Imam rođake i kumove u Srbiji, izvinio sam se i pojedinim igračima Srbije koje sam vidio danas. Stvarno mi je žao”, rekao je Mirotić.

Mirotićev gest je zasjenio sve utakmice EP u utorak, a posebno je razljutio Srbe koji su burno reagovali na društvenim mrežama.

“Razumijem ljude. To jeste velika uvreda. Ne očekujem da mi neko oprašta, samo hoću da kažem iz svog ugla šta se desilo. Pogriješio sam. Nisam znao nijednog trenutka da je riječ o zastavi Srbije. Još jednom kažem – ja Srbiju poštujem i volim”, naglasio je rođeni Podgoričanin poslije treninga u sredu.

Mirotić je dodatno objasnio kako se sve dogodilo, iz njegovog ugla.

“Očigledno da mi je krivo zbog onog što se desilo. Mogu samo da kažem da mi je mnogo žao. Nijednog trenutka nisam znao da je u pitanju zastava, ne samo srpska nego bila koja druga. Na snimku se može vidjeti, kao što znate, kad izgubite utakmicu, spustiš glavu dole i ideš pravo u svlačionicu. Ja sam spustio glavu dole i odjednom sam vidio nešto na glavi. To sam uzeo i počeo da cijepam, tek kasnije sam vidio šta sam uradio, da je srpska zastava”, rekao je Mirotić.

Španija je doživjela dva poraza u grupi B u Berlinu, prije Italije poražena je i od Srbije, a u srijedu igra sa autsajderom Islandom.

Izvor: B92